Mérnök szemmel

Mi hülyeség és mi nem az , de ha mégis az akkor mit kezdjünk vele

Túl hosszúak a várólisták, ne adj időpontot.

2017. szeptember 20. 20:18 - NMEszeme

Zseniális megoldás látszik kibontakozóban a magyar egészségügyben. Nagy tudású vezetőink  megelégelték, hogy mindenféle demagóg liberális sajtó orgánumok folytonosan felemlegetik a több hónapos vagy akár éves várólistákat. Túl éles fegyver volt ez az amúgy tompa ellenzék kezében, ezért megoldásért kiáltotta helyzet. Én és a hozzám hasonlóan a politikában járatlanok azt gondolhatnánk, hogy itt bizony csak a hosszútávú megoldás segíthet, mégpedig az, hogy az orvosi, ápolói szakma vonzóbb lesz, illetve azok számára akiknek a szakma eddig is elég vonzó volt csak épp más országban rentábilisebben gyakorolják, a hazai viszonyokat teszik vonzóbbá. Így ha betegszám osztva orvos szám egyenlő várakozási idő látszik, hogy csökkennének a várólisták. Ezért nem vagyunk mi politikusok, hisz az országban ahol bármelyik nagyszülő Londoni alagsorokba száműzné mosogatni az unokáit egy 13. havi nyugdíjért, nem működhetnek hosszú távú megoldások. A politikai géniuszok karöltve a betegellátással szemben végtelenül alázatos intézmény fenntartókkal ravaszabb tervet eszeltek ki.... Részletek a kép után. 

medical-563427_1920.jpg

Mentségünkre szóljon, eszünkbe se jutna bajainkkal terhelni a magyar egészségügyi rendszert. Már rég beletörődtem, hogy a befizetett TB járulékom, fogalmam sincs hova megy. Ez hagyomány lehet hisz az előző generáció a magánnyugdíjpénztári vagyon teljes lenyúlásában sem látott kivetni valót. Most mégis úgy látszott kedvenc postánkkal szemben lévő SZTK rendelőnk logikus választás lehet a messzebb fekvő magánkórházhoz képest. Látogatásunk célja csak annyi lett volna, hogy egészségpénztárunknak igazolást szerezzünk a szemüveg szükségességéről. Nem egy túl drága és szofisztikált vizsgálat, fél szemet letakarva számokat olvasgatni egy tábláról. Ennél komplikáltabb dolgokkal CT-vel MR-rel már nem mernénk terhelni a rendszert. Szeptember 19-én e-mailben küldött időpont kérésre a következő levelezés játszódott le (itt jegyzem meg az email használat legalább akkora előrelépés, mit postán a kártyás fizetés): Összefoglalom annak aki nem akarja végig olvasni a levelezést.

  • Novemberre van időpont, de a novemberi időpontok kiadása csak szeptember 20-tól indul.
  • Kissé értetlenül még egyszer próbálkoztunk, hogy rendben nekünk jó a november és kérünk időpontot.
  • Erre kissé arrogánsabban közölte egy másik hölgy, hogy ahogy azt már megmondták csak szeptember 20-tól azaz holnaptól lehet novemberre időpontot kérni.
  • A helyzet abszurditásán felbuzdulva, jeleztük, hogy rendben akkor holnap szeretnénk kapni egy novemberi időpontot.
  • Erre már nem jött válasz. Ezért ma szeptember 20.-án kértünk egy időpontot novemberre és kaptunk is.
  • Nem bírtuk ki, hogy megkérdezzük,  mégis mi lenne ha decemberben szeretnénk csak menni.
  • Ahogy a hölgy írja a válasz egyszerű:  
A válasz egyszerű a szakrendelés  illetve a vezetőség határozata alapján  az időpont adás minden hónap 20 .-án van. 
A teljes levelezés lent olvasható, nevek és időpontok nélkül.
Így kell várólistát csökkenteni, egyszerűen nem adnak ki 2 hónapnál távolabbi időpontot. Zseniális, csak  egy megoldás lenne elegánsabb egy várólista az időpont kérésre. Hisz az már egy másik várólista nem az amiről cikkezik a sajtó. Az egységnyi sugarú választó polgár úgyse érti, hogy mi a várólista várólistája, csak azt, hogy a sor 4 hónapról 2 re csökkent. Az egész még pénzbe se kerül, nem kell drága orvos képzés vagy béremelés. Ha majd megint olimpiát akarunk rendezni vagy más felesleges baromságot csinálni, nem lesz fegyver az ellenzők kezében. Nem lehet majd ugrálni, hogy előbb talán ezt tegyük rendbe, hisz látszik az előző ciklushoz képest fele a várakozási idő.
Kicsit olyan ez mint a MÁV ahol tudják ha nem jön a vonat akkor is elutazik a paraszt végül valahogy. Már csak a kórházi kosztot posztolgató Soros ügynököktől kellene megszabadulni, de mi sem egyszerűbb, hisz ha nem adunk enni a kórházban nincs mit posztolni, hogy undorító vagy épp kevés.
Lassan értem rendszerünk logikáját :( 

 Hasonló posztok:

http://mernokiszem.blog.hu/2017/09/17/vodafone_behajto_sms_arany_aron

http://mernokiszem.blog.hu/2017/09/13/torott_plasma_tv

Kedves Z

Még érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben decemberre szeretnék idöpntot kérni, azt csak oktober 20 után tudom megtenni?

Tehát a rendszerük nem engedi az időpont foglalást vagy Önök nincsenek felhatalmazva rá?

Mi az oka, hogy ilyen távoli időpontot nem lehet elöre egyeztetni?

Köszönöm

Tisztelettel,X

Tisztelt X
Előjegyeztem  dr ....szakrendelésre 11.xx-án  délután  óra percre.
Üdvözlettel
Z
Kedves Z

Kérem küldjenek számomra időpontot szemészetre a már említett paraméterek alapján. 

Köszönöm X


Kedves Z

Rendben, akkor holnap reggel várom az időpontot :)

Köszönöm

X

Tisztelt  X ! 
Ahogy kolleganöm írta 20.-án azaz a holnapi naptól reggel 7 órától lesz a Szemészet szakrendelésre időpont,
Üdvözlettel
Z
Kedves Y

Nem sürgős a vizsgálat, bármelyik nap jó lesz novemberben vagy reggel 8 és 9 között vagy fél 5 után. 

Köszönöm X



Tisztelt X


Szemészeti előjegyzést 2017.09.20-tól osztunk, novemberre.


Üdvözlettel: Y

betegirányító


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokiszem.blog.hu/api/trackback/id/tr9312881472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2017.09.21. 10:29:07

Ezt hívják kozmetikázásnak.

OkoskaTo:rp 2017.09.21. 11:14:54

Jelzem, az optikusok nagy részénél van szemvizsgálat is (rendelés esetén ingyenesen). Várólista nélkül, egy héten belül.

Különben meg valóban a vicc kategória, hogy már ilyen triviális dolgokhoz is többhavi előjegyzés szükséges. A magyar egészségügy láthatóan arra van beállva, hogy a beteg várakoztatása alatt vagy elmúlik a betegség, vagy elmúlik a beteg.

Peetee 2017.09.21. 12:00:35

Így kell szépen kiírni a rendszerből a kevésbé önérzetes betegeket. Aki nem elég elszánt az már csak akkor találkozik az orvossal, amikor a mentő viszi be hozzá. A lesz@rom, nem érek rá, nem fáj annyira, majd elmúlik, megoldom valahogy tipúsú emberek kihordják lábon a betegségeket, ha szerencséjük van, akkor meggyógyulnak, ha nincs akkor idővel rosszabbul lesznek és akkor majd ellátják őket; természetesen leteremtve a beteget: Háááá' méééé' nem jött hamarabb? Mondja erre azt, hogy azért mert nem volt időpont, vagy mert a 4 lépcsős időont-kérő rendszerben elbuktam?! Patthelyzet...

deneskata 2017.09.21. 12:27:43

Na, Győrben van várólista, Épp tegnap próbáltam meg a pajzsmirigy-rendelésre szerezni egy időpontot, áprilisra adtak volna. (!) És ez még csak arról szól, hogy a szakorvos megnéz. Gondolom, beutalókat adna azután ultrahangra, esetleg izotóp-vizsgálatra stb. és szépen folydogál majd az ügy még egy-két hónapig.
No ez így áprilisig 7 hónap. Ha pajzsmirigyrákom van, addig akár meg is halhatok.

sas70 2017.09.21. 12:44:53

@deneskata: Már bocs, de ha meghalsz, akkor veled nincs több gond! Erre kezdik berendezni a rendszert. A halott beteg a jó beteg, nem az akivel "kínlódni" kell, hogy meggyógyuljon.
A magán (fizetős) gyerek kardiológusnál a kollégám egy három hétre tudott időpontot kérni, mert az államiban fél évet mondtak neki, ha nem sürgős az eset. Kardiológusnál basszus, ahol lehet, hogy pár óra is számít! Ez mindennek a legalja!

Állítsuk meg a ......... 2017.09.21. 13:03:44

@OkoskaTo:rp:

Optikus végzettsége nem elég komoly szemvizsgálatokhoz!

Figyel Castro 2017.09.21. 13:14:38

@Peetee: akinek van pénze, az meg viszi a maganorvosnak. Akkor meg nem ertem, miert nincsenek mar reg maganbiztositok...

blasiusii 2017.09.21. 13:14:50

Bp. XIII. kerületben az utóbbi egy évben 2x kellett szakorvosi időpontot lemondanom különböző okok miatt (egyikkel kapcs. közbe jött valami, a másik problémám meg érdekes módon elmúlt a nyaralás végére, a stressz és a pesti szmog helyett lám, tényleg egészségesebb egy hét tengervíz meg a napsütés) - a lényeg, hogy mindkét esetben előre telefonáltam, hogy lemondanám az időpontot, lehet mást hívni, ha már ~2 hónap a várólista.
- Ja, hát olyan nincs.
- Tessék? ... akkor ilyenkor senki nem kapja meg ezt az időpontot?
- Nem.
Nos hát ilyen is van, lehetne javítani a rendszeren. Pedig már kezdtem magam jó betegnek érezni, mivel még szóltam is meg meg is gyógyultam és még a TB-t is fizetem. :D

otapi 2017.09.21. 14:00:30

@blasiusii: ó, azok a visszamondott, lyukas helyek a "rendszer" része: akkorra hívják be a csókos és/vagy előrefizető hálapénzes betegeket.
Várólista címén miért adnak időpontot egyáltalán? Ha valaki visszamondja, helyére ugorhatna a következő még nem időpontos. Elég lenne csak 1-2 hétre előre egyeztetni az időpontot. Senki nem fog panaszkodni ha nem három hónapot kell várni, hanem teszem azt csak két és felet...
Az orvosigazgatók vagy nem ismerik a FIFO lista fogalmát, vagy valami saját érdekeltségük van az ilyen helyzetek előidézésére vagy csak simán leszarják a betegeket. Nem tudom melyik verzió a jobb. Azt meg senki ne mondja nekem hogy egy FIFO lista üzemeltetése drágább lenne a mai betelefonálós, visszahívogatós és esetenként zsebbe rakogtatós rendszernél.

paveway 2017.09.21. 14:06:00

Kollégámmal közölték, hogy rákgyanú, a CT 4 hónap múlva lesz. "És ha kifizetem?" -kérdezte a kolléga. Válasz: "Ja, akkor holnap."

paveway 2017.09.21. 14:07:20

@blasiusii: ennek ellenére is, ha időpontra megy a beteg, sokszor várakoztatják 3-4 órát. Szerintem bőven túlvállalják, 1-2 lemondás nem jelent semmit.

Nagypatak 2017.09.21. 15:10:35

A háziorvos is adhat orvosi javaslatot szemüveg készítéséhez, az én pénztáramban 5 évig érvényes, ill a szemüveg készítésekor optikus vagy szemész orvos vizsgálja a pácienst, annak a javaslatát is elfogadják. Javaslom a poszternak kérdezze meg az egészségpénztárát, mi kell, mert lehet nem is kell kifejezetten OEP szemészetre menjen.

Nagypatak 2017.09.21. 15:12:55

@paveway: Ha egészségpénztári tag lenne elég lenne esetleg 1-2 hetet várni, az ellátás pedig biztosítási alapon működik, azaz szinte pénzbe se kerül. Ezt kínálja az egyik legnagyobb magyar egészségpénztár

Nagypatak 2017.09.21. 15:14:15

@Állítsuk meg a .........: Ez egy tévedés, a legtöbb szemüveg készítésekor optikus vizsgálja a beteget.

Állítsuk meg a ......... 2017.09.21. 15:18:05

@Nagypatak:

DE
az optikus nem fogja kitágítani a pupilládat és nem lát rá a szemfenékre
továbbá nem veszi észre a szürke hályogot, a macula degenerációt, nem veszi észre, ha agytumorod van
egy jó szemész a szemedből mindent lát!
.
.
úgyhogy ajánlom 2 azaz kétévente mindenkinek a szemészorvosi szakvizsgálatot!

Attilajukkaja 2017.09.21. 15:53:16

Mi két hete kardiológiára csak decemberre kaptunk időpontot, előbb nem lehetett. Ismétlem, KARDIOLÓGIÁRA! Kérdeztük, hogy mi van, ha addig baj lesz. Válasz: hívjunk mentőt. Még szerencse, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú (Kövér L. szerint)!

desw 2017.09.21. 17:05:37

Amíg 10 millió emberből érdemben max 2 millió fizet az eü-ért, addig felesleges jobbat várni.

Egyébként ez egyfajta -- természetes -- szelekció: a gazdagabb megy maszekhoz, a csóró elhullik a nagy "Az egészségügy nem üzlet!" harcban.

Attilajukkaja 2017.09.21. 17:29:57

@desw:
"felesleges jobbat várni"
Biztos vagy ebben?

"ez egyfajta -- természetes -- szelekció: a gazdagabb megy maszekhoz, a csóró elhullik"
Mert hogy ezt jelenti a jobboldali politika?

desw 2017.09.21. 17:50:18

@Attilajukkaja:

""felesleges jobbat várni"
Biztos vagy ebben?"

Igen! Alapvetően több pénzből lehet jobb terméket ill. szolgáltatást venni, viszont (többet) fizetni senki nem akar.

"ez egyfajta -- természetes -- szelekció: a gazdagabb megy maszekhoz, a csóró elhullik"
Mert hogy ezt jelenti a jobboldali politika? "

Ezek a tények. A gazdagabbnak van pénze időben maszekhoz menni, a csórónak viszont nincs, így kénytelen kivárni az állami eü időpontot, amikor már talán késő is.

De nem a cimkézés a lényeg, hanem az eü pénzhiánya ill. pazarló költekezése.

Attilajukkaja 2017.09.21. 18:23:08

@desw:
"Alapvetően több pénzből lehet jobb terméket ill. szolgáltatást venni"
Alapvetően ez nagy igazság. Viszont annak idején sem fizettünk több TB-t, de az eü-t valahogy jobban segítette az állam. Gördülékenyebben mentek a dolgok.

"Ezek a tények."
Valóban. De ezen lehetne segíteni, ha a kormány fontosnak tartaná. Van itt pénz dögivel, csak valahogy nem erre költjük el. A szervezés egy másik dolog. Néha érdemes lenne a szakemberek véleményét is figyelembe venni és nem csak a kebelbarátok pozicionálásával foglalkozni. Az olyan bugyuta intézkedések, mint a trafikok beponyvázása vagy a pálinkafőzés propagálása sem sokat segít az eü-nek, viszont viszi a pénzt.

efi 2017.09.21. 18:26:22

@desw:
Érdekes másra meg akad pénz dögivel.

Attilajukkaja 2017.09.21. 18:28:28

@efi:
"másra meg akad pénz dögivel"
He-he! Fentebb pont ezt a kifejezést használtam magam is. :o)

kvadrillio 2017.09.21. 18:47:36

2017. 09. 21. 18:36
#Bűnügy
#Göncruszka
#Novajidrány
Belehalt sérüléseibe az otthonában brutálisan összevert és kirabolt göncruszkai idős nő

Két novajidrányi férfit gyanúsítanak a 81 éves néni meggyilkolásával.

A Miskolci Járásbíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte azt a két – 55 és 20 éves – novajidrányi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szeptember 15-én göncruszkai otthonában megverték és kiraboltak egy 81 éves nőt - értesült a boon.hu.

A gyanúsítás szerint a két férfi az esti órákban gyalog ment Novajidrányból Göncruszkára. Az idős nő házának ajtaját egy bicskával kinyitották, bementek a házba, a konyhában és a szobában kutattak értékek után. A 81 éves házigazda azonban felébredt és kérdőre vonta őket. Az egyikük ököllel többször is megütötte a védekezésre képtelen nőt. Addig verte, amíg nem mozdult. A rablók a házból elvitték az aranyékszereket és egy televíziót.

A magatehetetlen nőt másnap találták meg a rendőrök eszméletlen állapotban, mivel a hozzátartozóik nem érték el telefonon. Az idős nőt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, azonban csütörtökre virradó hajnalban a kórházban meghalt, így a gyanúsításban szereplő bűncselekmények minősítése változhat.

A bíróság az előzetes letartóztatásukat a szökésük, elrejtőzésük, valamint a nyomozás eredményessége meghiúsításának reális veszélye miatt rendelte el - írja a lap.

...NU, AKKOR MOST EMLÉKEZZÜNK MEG A HOLOIZÉKRŐL, HJOLOKAMUKRÓL, HOILOKAUSZTOKRÓL.......ÁÁÁMEN......AMÍG KI NEM IRTJÁK AZ ÖSSZES ÖREGET VIDÉKEN SOROZATBAN e!!! A KURVA ANYJÁT ORBÁNNAK ÉS A ROTHADT KORMÁNYÁNAK IS, HOGY EZT HAGHYJA !

Megoldó 2017.09.21. 18:50:57

Az a bizonyos véres forradalom szerintem már nagyon hiányzik...

Attilajukkaja 2017.09.21. 19:03:43

@Megoldó:
Orbánék is érzik, hogy közeleg.....

desw 2017.09.21. 19:19:49

@Attilajukkaja:

"Viszont annak idején sem fizettünk több TB-t, de az eü-t valahogy jobban segítette az állam."

Az az "annak idején" milyen kort jelent? Kádár rendszert?

"De ezen lehetne segíteni, ha a kormány fontosnak tartaná."

Például?

"Van itt pénz dögivel, csak valahogy nem erre költjük el."

Ez igaz! Százmilliárdok mennek évente pl a sok alkesz, kövér és dohányos kezelésére, kb tök feleslegesen. Ezt az összeget lehetne érdemi gyógyításra is fordítani az ablakon való kidobás helyett. Lenne picsogás, gyanítom!

"A szervezés egy másik dolog. Néha érdemes lenne a szakemberek véleményét is figyelembe venni és nem csak a kebelbarátok pozicionálásával foglalkozni. Az olyan bugyuta intézkedések, mint a trafikok beponyvázása vagy a pálinkafőzés propagálása sem sokat segít az eü-nek, viszont viszi a pénzt. "

Az újabb és jobb kezelések sokkal drágábbak.

Egyszerű ez: ha jobbat akarunk, több pénz kell. Opel árából nem fogja futni Ferrarira. Miért akartok jobbat, ha csak 30-nyit fizettek? A "bezzegországok" kb 3-4-szer többet költenek, és a gyógyszerek és eszközök többsége világpiaci áron van, azaz ugyanannyiba kerül nekünk, mint pl a svédeknek.

desw 2017.09.21. 19:20:32

@Megoldó:

" Az a bizonyos véres forradalom szerintem már nagyon hiányzik... "

Na!! És ki lesz az ellenség???

19540511 2017.09.21. 19:27:06

Tényleg vicces volt a cikk, de - mint az egészségügyben eltöltött 15 évem alapján bátran állítom - hiába lenne több orvos és nővér pl. a szakrendelőkben, attól nem lenne rövidebb a várakozási idő, mivel a finanszírozással van a baj. Az állam egy-egy szakrendelésre meghatározott óraszámot fizet az eü-intézménynek, mivel ez az óraszám kevesebb, mint amennyi beteg felkeresné a szakrendelést, így lesz a sorban állás, azaz a várlólista. Ezért hiába lenne több orvos, akkor sem tudnak többet rendelni az intézmények, csak amennyit az állam kifizet. Ez valamennyi szakrendelésre vonatkozik.

19540511 2017.09.21. 19:29:23

Még annyit tennék hozzá, hogy az eü-intézmények a felhasznált gyógyszert, kötszert, eszközöket stb. nem "támogatott" áron veszik/vehetik meg, hanem teljes áron. Tehát többe kerül az intézménynek minden, mint amennyit a beteg fizet pl. a gyógyszertárban.

lüke 2017.09.21. 19:51:16

@OkoskaTo:rp:
Jéééé
az optomeristákért 2 kézzel kapkodnak Ny - Európában!
Ha a szemészet ebből állna nem lenne ilyen jövedelmező, páros szerv

lüke 2017.09.21. 19:55:24

A baj a magán ellátásban tetőzik:
A magán ellátás is rossz.
Strukturális ,szervezeti és szerkezeti változásokra van szükség itt is.
Értelmes szervezőkre, értelmes eü középkáderekre és felkészült orvosokra.
Egy felkartörés egy banális és relatíve veszélytelen eset,ha nincs elmozdulás!Az enyémet 14 nap után diagnosztizálták!
De mi történik komoly következménnyel járó ( műtét, tumor, ruptúrák stb )
esetekkel ?
A magán ellátás se jobb az államinál, egyikben sincs szakmai kompetencia.

lüke 2017.09.21. 19:56:44

@Attilajukkaja: nem érzik,hanem kommunikáljaák,hogy közeleg!

lüke 2017.09.21. 19:58:56

Műtétre van szüksége? Jobbak az esélyei, ha tengerimalac, mint ha ember
VICC:
Protézis kell a betegnek
1) beteg ,
Orvos: jöjjön azonnal: labor ma, holnap műtét
2) beteg
orvos :vizsgálat 2 hét múlva,labor 3 hét , műtéti előjegyzés 8 hónap
Ki volt a két beteg ?
1) kutya,
2) ember

kvadrillio 2017.09.21. 20:00:27

Bohus Péter
besztof
tegnap, 11:37
Az iskolás Emőke alaposan kiosztotta az Oktatási Hivatalt

Ami elméletben és a terveken olyan kitűnően néz ki, az a gyakorlatban maga lehet a káosz és a gyötrelem, erre bizonyíték egy iskolás tanuló kedd esti Facebook-posztja, amire alig fél nappal a posztolás után érkezett 7,5 ezer like, meg több ezer megosztás.
000 PK5PQ
Fotó: Frederick Florin

Emőke vidéki középiskolás, és felnőtt fejjel is szinte elképzelhetetlen teherről ír. Nem elég, hogy minden nap fél hatkor kel, hogy időben odaérjen az iskolába, ott van nyolc órája, és mire hazaér, kb fél öt. Akkor eszik, de ezek után a tanárok még elvárják, hogy valamennyit - csak egy órát - foglalkozzon a témával is.

Tényleg elgondolkodtató, hogy a magyar iskolarendszer működtetői, és itt Emőke hangsúlyozza, hogy nem a tanárokra gondol, mit várnak el a gyerekektől? Ő például, ha fél tízre végez mindennel,

mit tudok csinálni fél tízkor? Semmit. Sportolhatok? Találkozhatom a barátaimmal? Játszhatok a házi állatommal,akiért felelősséggel tartozom? Nem. A napom ugyanaz minden egyes nap.

EMŐKE ! MINDEN NAP ÉNEKELJ BALOG LELKÉSZMINISZTERÜNKKEL EGYÜTT, ATTÓL SOKKAL JOBB LESZ A KÖZÉRZETED ! :o)))))

kvadrillio 2017.09.21. 20:02:41

@kvadrillio: Balog Zoltán énekel - YouTube
Videotalálatok erre: BALOG ÉNEKELNI
▶ 0:34
www.youtube.com/watch?v=fJr7w4ZAgX0
2015. aug. 4. - Feltöltötte: ATVzrt
Most már konkrétan kijelenthetjük: Dalolva nyúlják le a közpénzt.. Read more. Show less. Reply 5 6. Kovács ...

desw 2017.09.21. 20:45:12

@lüke:

"Protézis kell a betegnek
1) beteg ,
Orvos: jöjjön azonnal: labor ma, holnap műtét
2) beteg
orvos :vizsgálat 2 hét múlva,labor 3 hét , műtéti előjegyzés 8 hónap
Ki volt a két beteg ?
1) kutya,
2) ember "

Demagóg!

A kutyánál fizeti a gazdi egyből és zsebből az ÖSSZES költséget, az embernél meg 10-ből 2 fizet és pluszban még van ez a bugyuta szolidaritásnak nevezett agyrém is, ami működésképtelenné teszi a rendszert.

efi 2017.09.21. 21:15:21

@desw:
Nekem van ötletem a forrásra.
Mondjuk, ha Pénztáros Lőrinc a 100 mrd vagyongyarapodása (ejtsd:lopás) helyett megelégedett volna a felével, máris lenne felesleges 50 mrd-unk az eü számára.
Nem mellesleg jónéhány dologra 0 Ft kellene csak, meg józan ész. Pl miért vannak rendelések, ahol mindenkinek ugyanazt az időpontot adják (pl terhesgondozás)? Miért 3/4-ed 9-kor kezdődik a 8 órás rendelés és miért kávézással? Miért nem ellenőrzi ezt soha egy felettes 8:10-kor? Miért kell a kórházban pihenés helyett a tikokkal kelni, mert vizitelni csak kora reggel lehet? Miért jár ki-be egy kórházba aki csak akar és viszi így el feltűnés nélkül a farzsebében a WC csészét, mobilt, vízcsapot?

krizsmis 2017.09.21. 21:18:10

De ha kaptál szeptember 20-án novemberre időpontot, akkor mégse hosszabb a várólista, mint 2 hónap, nem?

efi 2017.09.21. 22:24:40

@krizsmis:
Persze, hogy kapott, ha előbb nem is kérhetett senki. A várólista hossza pedig a 20-i kezdés folytán 40 és 70 nap között tud ingadozni. Mármint persze azoknak, aki egyáltalán beférnek a hónapba, a többieknek meg sokkal több.

Singerkém 2017.09.21. 22:28:27

@efi: na ez a demagógia. Pénztáros Lőrincet említetted és hogy 50 mrd az megoldaná a dolgot. Tudod mennyi a magyar eü éves költségvetése? Segítek: kb. 40 x 50 mrd Ft.

Hórukk 2017.09.22. 01:31:36

@Singerkém: sokkal több pénztáros lőrinc van mint 40, csak a többiek nevét nem ismeri annyira az átlagember. Mert van olyan pénztáros lőrinc akit endivajnának hívnak, meg olyan is akit habonyárpinak, meg csányi meg nyerges meg van akit egyszerűen csak voldemortnak szólítanak és csak 90%-ot kér vissza, de ő pl. amatőr. És ott van még az a pár ezer gerinctelen hülye, akiknek löknek valamit, hogy előkészítsék a terepet az intézményesített lopáshoz, vagy csak simán becsukják a szemüket amikor figyelni kellene, vagy hülyének tettetve magukat kommenteljenek itt. A 90% kicsit sok volt, de 80%-ot tutira ellopnak az EU-s és a pályázati pénzekből. A magyar ember sokat dolgozik, jutna itt mindenre ha el nem lopnák a fentebb említettek. De nem is érdemel jobbat ez a nép, amíg önként szavaz g..ire (ugye kolis szobatárs mondta, azok meg szokták ismerni egymást) és bandájára.

Singerkém 2017.09.22. 07:19:35

@Hórukk: Aha.... csak a Lőrinc nyúlta a legtöbb lóvét az elmúlt 7 évben, a második, harmadik negyedik felé pedig az összeg meredeken csökken.... és ha összeadod az egészet nem jön ki belőle egészségügy költségvetésének a negyede sem - egyetlen évre vonatkoztatva (nem pedig 7-re). Lopnak, az csúnya dolog - meg is kellene szüntetni, de ha ezeket a pénzeket vissza is szereznéd, az is édeskevés lenne az egészségügy kistafírozására.

Mindenki osztrák szintű eü-ről álmodik. Ők 10.000 mrd Ft-ot költenek rá évente, mi meg 2000 mrd-ot. A különbség 40 db Puskás stadion. Ennyit ebben az országban egyszerűen nem lehet ellopni.

Aki pedig azt gondolja, hogy 80%-ot ellopnak az EU-s pénzekből, az nincs tisztában a nagyságrendekkel, vagy dühében butaságokat beszél. Az is lehetetlen. AZ EU ellenőrzi a pénzeket. Az ellenőrzéseket ki lehet játszani, de 80%-ot képtelenség. Az EU-s pénzek nagy része megfelelő helyre megy. Csak itt a kis falumban ismerek két embert, akikről tudom, hogy semmi közük a Fideszhez, mégis a harmadik 20 milliós traktort veszik 50% EU támogatással, és termelnek vele.

Összefoglalva: nekem sem tetszik a korrupció, de átesni a ló túloldalára és 80-90%-os korrupciót kiáltani egyszerűen butaság.

lobster thermidor 2017.09.22. 08:48:27

Jó vicc! Van ahol az előjegyzéshez is előjegyzik a szakrendelésre várakozókat.

hardcoder 2017.09.22. 08:59:59

népszopás.magyarország

VaradiJanos 2017.09.22. 09:28:38

Natyon durva ez az egész ségügy. Kénne pár széfet veni

desw 2017.09.22. 09:37:57

@Hórukk:

" sokkal több pénztáros lőrinc van mint 40, csak a többiek nevét nem ismeri annyira az átlagember."

A feketegazdaság a dzsídípí 20-25%, ami laza 6-7 EZER milliárdot jelent ÉVENTE, és ezt bizony a drága nép lopja el. Ez magában az éves eü. költségvetés 3-4-szerese. Aztán beszélhetnénk még a pazarló állami kiadásokról, mint nyugdíj és állami vizfej, ami újabb EZER milliárdokat tesz évente. De azért te csak aggódj a Lőrincz & Co. és néhány milliárdocska miatt.

Attilajukkaja 2017.09.22. 09:42:25

@desw:
"Az az "annak idején" milyen kort jelent? Kádár rendszert?"
Akár azt is jelentheti, de mondjuk 10 évvel ezelőtt is jobb volt a helyzet.

""De ezen lehetne segíteni, ha a kormány fontosnak tartaná."
Például?"
Egészségügy átszervezésével, a helyi vezetők nagyobb önállóságával a döntéshozatalban és menedzsmentben, magán egészségügyi kasszák létrehozásával, az eü.-ben dolgozók nagyobb megbecsülésével, kórházak karbantartásával stb. Nem vagyok szakember, de akik éertenek hozzá, biztosan több dolgot is fel tudnának sorolni.

"Százmilliárdok mennek évente pl a sok alkesz, kövér és dohányos kezelésére, kb tök feleslegesen."
Persze, mindenki meg is dögölhetne, aki nálunk elhízik vagy depressziós lesz. Hát tegyenek ellene, hogy az emberek ne hízzanak el és ne alkoholba öljék a gondjaikat!

"Ezt az összeget lehetne érdemi gyógyításra is fordítani az ablakon való kidobás helyett."
Akkor miért nem azt teszik??????????????

" Lenne picsogás, gyanítom!"
Picsogás mindig van.

"Az újabb és jobb kezelések sokkal drágábbak."
Akkor a kormány szánjon rá több pénzt! Mert azt nem várhatja el, hogy a bruttó 200-250 ezerből tengődő
"átlag magyar" még az eddiginél is többet fizessen.

"A "bezzegországok" kb 3-4-szer többet költenek, és a gyógyszerek és eszközök többsége világpiaci áron van, azaz ugyanannyiba kerül nekünk, mint pl a svédeknek."
Én is ezt mondom. A kormány támogassa hatékonyabban az eü.-t, ha már ilyen jól teljesít a gazdaságunk!

"A kutyánál fizeti a gazdi egyből és zsebből az ÖSSZES költséget, az embernél meg 10-ből 2 fizet "
Látom, nem tudsz róla, hogy sok országban - többek között nálunk is, - létezik olyan, hogy kisállat-biztosítás. Bárki élhet vele és akkor nem kell egyből zsebből fizetni. A gazdi választása.

desw 2017.09.22. 10:33:05

@Attilajukkaja:

"Az az "annak idején" milyen kort jelent? Kádár rendszert?"
Akár azt is jelentheti, de mondjuk 10 évvel ezelőtt is jobb volt a helyzet."

A Kádár rendszerben mondjuk hitelből volt a jólét, aminek visszafizetését lazán a mostani fiatalok nyakába varrtak.

Meg aztán a rendszerváltás óta 5-6 évvel nőtt a várható élettartam, szóval annyira azért nem volt az jó.

"Egészségügy átszervezésével, a helyi vezetők nagyobb önállóságával a döntéshozatalban és menedzsmentben, magán egészségügyi kasszák létrehozásával, az eü.-ben dolgozók nagyobb megbecsülésével, kórházak karbantartásával stb. Nem vagyok szakember, de akik éertenek hozzá, biztosan több dolgot is fel tudnának sorolni."

Ebből pl a több bér és a karbantartás pénzbe kerül => több pénzt kell befizetnetek, ha jobbat akartok.

"Persze, mindenki meg is dögölhetne, aki nálunk elhízik vagy depressziós lesz. Hát tegyenek ellene, hogy az emberek ne hízzanak el és ne alkoholba öljék a gondjaikat!"

Heee???? Már hogy ki tegyen azért, hogy TE ne hízz el és TE ne legyél alkesz? Az állambácsi?? B+++, legyen Nemzeti Depresszió Megsemmisítő Intézet??

"Ezt az összeget lehetne érdemi gyógyításra is fordítani az ablakon való kidobás helyett."
Akkor miért nem azt teszik??????????????"

Már úgy érted, hogy nem költsenek a kövérek, dohányosok és alkeszek ellátására?? Támogatom! Te is?

"Az újabb és jobb kezelések sokkal drágábbak."
"Akkor a kormány szánjon rá több pénzt!"

Ja, mert ez így működik! Csak annyit kell mondani, hogy több pénzt szánok autóra, és akkor holnaptól lesz Ferrárim a Zsiguli helyett. Bazzz, hogy erre eddig nem jöttem rá!

"Mert azt nem várhatja el, hogy a bruttó 200-250 ezerből tengődő "átlag magyar" még az eddiginél is többet fizessen."

Erről beszélek! Többet fizetni nem akarsz, de a jobb szolgáltatás akarod. Opel árából akarsz Ferrárit.

Figyu, nem fog összejönni, még akkor sem, ha holnap leforradalmazzátok Orbánékat.

Egyébként azoknak kellene fizetni, aki most semmit (kb 5 millió fő => 3 millió nyugger és 2 millió gyerek) vagy szinte semmit (minimálbéresek) nem fizetnek.

"Látom, nem tudsz róla, hogy sok országban - többek között nálunk is, - létezik olyan, hogy kisállat-biztosítás. Bárki élhet vele és akkor nem kell egyből zsebből fizetni. A gazdi választása"

Aha! És itt is úgy van, hogy 10-ből csak 2 gazdi fizet biztosítást, azaz 8 ingyen kapja, ahogy az ember eü-ben?

Attilajukkaja 2017.09.22. 11:14:47

@desw:
"A Kádár rendszerben mondjuk hitelből volt a jólét, aminek visszafizetését lazán a mostani fiatalok nyakába varrtak."
Amióta az eszemet tudom, mindig hitelből éltünk. Most is. :o))))

"Meg aztán a rendszerváltás óta 5-6 évvel nőtt a várható élettartam, szóval annyira azért nem volt az jó."
És ez minek is köszönhető?

"Ebből pl a több bér és a karbantartás pénzbe kerül => több pénzt kell befizetnetek, ha jobbat akartok."
Minden pénzbe kerül. Mondta itt valaki, hogy nem? Csodálkozom azon, hogy te nem akarsz Magyarországon ennél jobbat. Ilyen hozzáállással persze én is azt mondanám, hogy le vannak a magyar emberek tojva.

"Már hogy ki tegyen azért, hogy TE ne hízz el és TE ne legyél alkesz? Az állambácsi?? B+++, legyen Nemzeti Depresszió Megsemmisítő Intézet??"
Felesleges káromkodással elintézned a kérdést. Amúgy üdvözölnék egy ilyen NDMI-t, ... de én úgy tudom, hogy azt kormánynak szokták hívni. És ha azt hiszed, hogy az elhízás, a cukorbetegség vagy a depresszió, alkoholizmus nem egy társadalmilag kezelendő probléma, akkor tévedsz. Az eü.-ben szoktak erre lenni kiemelt programok, amiket nem azzal intéznek el, hogy beponyvázzák a trafikokat és promotálják az otthoni pálinkafőzést.

"Már úgy érted, hogy nem költsenek a kövérek, dohányosok és alkeszek ellátására??"
Ellenkezőleg! Hogy költsenek többet ezeknek a betegségeknek a megelőzésére.

"Ja, mert ez így működik! Csak annyit kell mondani, hogy több pénzt szánok autóra"
Hogy jön ide az autó? Az eü. nem egy luxuscikk. És igen, ez így működik: ahol a kormány többet szán az eü.-re, ott jobban működik a dolog. És ha még azt is meg tudja szervezni, hogy a kiadások nagy részét az emberek fizessék ki a biztosításokon keresztül, akkor még okos is!

"Bazzz, hogy erre eddig nem jöttem rá!"
Ezen én is csodálkozom.

"Erről beszélek! Többet fizetni nem akarsz, de a jobb szolgáltatás akarod."
Én nem ezt mondtam, de valamiért nem akarod megérteni. Nem azon múlik, hogy akarok-e többet fizetni, hanem azon, hogy TUDOK-E.

"Opel árából akarsz Ferrárit."
Nem értem ezt az autómániádat, de a hasonlatod sehogyan sem jó. Rengeteg pénz van Magyarországon, ezt te is jól láthatod. Ha nem, akkor csak olvasd el a kék plakátokon, hogy mennyire hasit a magyar gazdaság. Egy ilyen gazdag állam igazán szánhatna több pénzt a polgáraira. Én a befizetett pénzemért bőven megelégednék egy szerény, de tisztességes ellátással is. De azt tapasztalom, hogy az ellátás évről évre csak romlik.

"Figyu, nem fog összejönni, még akkor sem, ha holnap leforradalmazzátok Orbánékat."
Szóval ide akartál kilyukadni? Már megint a harc meg háború?

"Egyébként azoknak kellene fizetni, aki most semmit (kb 5 millió fő => 3 millió nyugger és 2 millió gyerek) vagy szinte semmit (minimálbéresek) nem fizetnek."
Az én szüleim is "nyuggerek" ma már, viszont az ő TB befizetésük fedezte a nagyszüleim és az én gyerekkori eü. ellátásomat is. Kár ilyen pökhendien, lekezelően és tiszteletlenül beszélned róluk. Sajnálom, hogy te ennyire nem tiszteled a téged felnevelő generációt, pedig nyilván sokat köszönhetsz nekik. A gyerekek pedig gyerekek. Próbálj meg egy bölcsődést fizetésre kényszeríteni! Sok sikert hozzá!

"Aha! És itt is úgy van, hogy 10-ből csak 2 gazdi fizet biztosítást, azaz 8 ingyen kapja, ahogy az ember eü-ben?"
Miért lenne úgy?

Treff Bubi 2017.09.22. 11:24:34

Jó reggelt, ez már évek óta így megy. 2 éve biztosan találkoztam ezzel a rendszerrel, hasi UH-ra kajtattam időpontot, végül egy magánrendelő megcsinálta másnap, mert pont lemondta valaki.

desw 2017.09.22. 12:08:02

@Attilajukkaja:

"Amióta az eszemet tudom, mindig hitelből éltünk. Most is. :o))))"

Jaja! Csak a rendszerváltásnál 60-65%-on volt az államadósság, aminek a kamatterhe laza ezer milliárd ÉVENTE. Ha esetleg keresnétek Lőrinc NER-társ 40 milliárdját.

"És ez minek is köszönhető?"

Pl a korszerűbb és jobb eü-nek. Ami viszont sokkal drágább is => több pénzből van.

"Minden pénzbe kerül. Mondta itt valaki, hogy nem?"

A matek egyszerű: jobbat akartok => drágább lesz. Kérdés: ki fizesse a többet? Vagy honnan vegyenek el?

"Csodálkozom azon, hogy te nem akarsz Magyarországon ennél jobbat.

Nem hiszek a csodákban! Túl sokan vannak a jelenlegi rendszer nyertesei, akik nem érdekeltek abban, hogy változás legyen. Pl van 3 millió nyugger, akik most nem fizetnek egy megbaszott fillért sem. Győzd meg őket, hogy fizetniük kell nekik is, különben összedől ez a ganyédomb. (persze jobb eü-t ők is akarnának, de fizetni azt nem)

Nos??

"És ha azt hiszed, hogy az elhízás, a cukorbetegség vagy a depresszió, alkoholizmus nem egy társadalmilag kezelendő probléma, akkor tévedsz."

Mi legyen? Házidoki felírhat TB támogatott kurvát? Vagy betícsuk' az alkoholt? Vagy testzsírmérés a cukrászdánál?

"Már úgy érted, hogy nem költsenek a kövérek, dohányosok és alkeszek ellátására??"
Ellenkezőleg! Hogy költsenek többet ezeknek a betegségeknek a megelőzésére. "

Azt hogy kell?

Hogy kell többet költeni úgy, hogy pl te ne igyál meg naponta 5 pálinkát, vagy ne zabálj meg 5 fánkot? Vagy mit csináljon az állambácsi, hogy ne csaljon meg a csajod, amitől depi leszel?? vagy hogy ne a TV előtt tespedj, hanem sétálj a Móunika só bámulása helyett?

Értem én, elvtársak, hogy mindig az államtól várjátok a megoldást, de ez még sosem működött.

"Hogy jön ide az autó? Az eü. nem egy luxuscikk."

Nem.

"És igen, ez így működik: ahol a kormány többet szán az eü.-re, ott jobban működik a dolog. És ha még azt is meg tudja szervezni, hogy a kiadások nagy részét az emberek fizessék ki a biztosításokon keresztül, akkor még okos is!"

Te, szerinted az államnak honna van pénze akármire?? Az űrmanók hordják össze, vagy esetleg minden fillér ilyen-olyan adókból van?

"Én nem ezt mondtam, de valamiért nem akarod megérteni. Nem azon múlik, hogy akarok-e többet fizetni, hanem azon, hogy TUDOK-E."

Ok, de ha nem TUDOD kifizetni a jobb szolgáltatás vagy termék árát, akkor nem fogod megkapni. Ha van 3 ezer ft a pénztárcádban, akkor nem tudsz 5 ezer ft-nyi terméket elhozni a boltból. Mi olyan bonyolult ezen?

"Nem értem ezt az autómániádat, de a hasonlatod sehogyan sem jó."

Pedig egyszerű: több pénzből vehetsz jobbat.

"Egy ilyen gazdag állam igazán szánhatna több pénzt a polgáraira."

Az államnak adókból van pénze! Tehát ha jobbat akarsz, akkor több adót kell fizetned / fizetnünk. A kérdés még mindig az, hogy ki fizesse ezt a többet, hogy jobb lehessen?

"Én a befizetett pénzemért bőven megelégednék egy szerény, de tisztességes ellátással is. De azt tapasztalom, hogy az ellátás évről évre csak romlik."

Mert egyre tovább élnek az emberek, és a utolsó években van a legtöbb eü költség.

"Szóval ide akartál kilyukadni? Már megint a harc meg háború?"

Én feleslegesnek tartanám, mert az igazi ellenség a buta nép, nem a politikusok.

"Az én szüleim is "nyuggerek" ma már, viszont az ő TB befizetésük fedezte a nagyszüleim és az én gyerekkori eü. ellátásomat is. Kár ilyen pökhendien, lekezelően és tiszteletlenül beszélned róluk. Sajnálom, hogy te ennyire nem tiszteled a téged felnevelő generációt, pedig nyilván sokat köszönhetsz nekik. A gyerekek pedig gyerekek. Próbálj meg egy bölcsődést fizetésre kényszeríteni! Sok sikert hozzá!"

Okés, ez volt a romantikus rész! Ettől még viszont egy fillérrel sem lett több az eü-re, mert a matek ettől még matek. (többől lehet jobb)

"Miért lenne úgy?"
Számoljál!

Attilajukkaja 2017.09.22. 12:21:26

@desw:
TB támogatott kurvák? Fizessenek a nyuggerek, "különben összedől ez a ganyédomb"? "Az igazi ellenség a buta nép"? Stb.
Azt hiszem, itt leállhatunk. Értem az álláspontodat. Nekem ennyi volt a mondanivalóm számodra. Tovább teljesen felesleges válaszolnom, csak az időmet fecsérelném.

desw 2017.09.22. 12:57:36

@Attilajukkaja:

Végre valamiben maximálisan egyetértünk! => "csak az időmet fecsérelném."

További szép álmokat a szebb jövőről!

Attilajukkaja 2017.09.22. 13:43:30

@desw:
Köszönöm, hogy te is beláttad, csak az időmet fecsérelném rád a továbbiakban. Ez egy kellemes befejezés volt. :o)

2017.09.22. 13:47:58

@19540511: gondolod, hogy kettőnkön kívül megérti ezt itt valaki? sem a posztoló, sem a kommentelők. Pedig ez az igazság. Az állam az állami biztosítós rendszer generálja a problémát. Nevesítve Orbán, Lázár, akik szinte naponta a képünkbe vágják: csak állami lehet az egészségügy.
Jó példa itt egy fentebbi hozzászólás: CT-re vagy mire időpont 2 hónap múlva, de ha kifizeti, akkor azonnal, mert jelzem a posztolónak, orvos is van, gép is van, csak nem fizet az állam.
Olyanról már nem is beszélve, kedves posztoló és kommentelő társaim, hogy OEP már nincs, de a legfontosabb, hogy TB járulék sincs!!!! Egészségügyi és szociális hozzájárulási adó van. ADÓ, értem??? Tehát költhető focira.

Attilajukkaja 2017.09.22. 14:04:54

@pizzaszeletvágó:
Általánosítasz, pedig jómagam és más is írta, hogy jó lenne itthon is bevezetni valami magán eü.-s pénztárat, ha már úgyis magánorvosokra költjük a pénzünket.
Az meg, hogy a nyugdíj- és az eü.-s hozzájárulásokból is adót csináltak, megérne egy misét!!!!

desw 2017.09.22. 14:14:27

@pizzaszeletvágó:

"Az állam az állami biztosítós rendszer generálja a problémát. Nevesítve Orbán, Lázár, akik szinte naponta a képünkbe vágják: csak állami lehet az egészségügy."

Ehhez azért kell és kellett a birka nép is, aki pl leszavazta a 300 Ft-os vizitdíjat és kórházi napidíjat 2008-ban.

A jobbat mindenki akarja, csak senki nem akarja kifizetni ezt a jobbat. Hát így nem fog menni akkor semm, ha Orbán és Gyurcsány eltakarodik, és jönnek a Szent Szüzek a kormányhoz

desw 2017.09.22. 17:04:02

@Attilajukkaja:

Eskü, nem én írtam ezt a cikket:
www.penzcentrum.hu/biztositas/bukhatjak-a-lakashitelt-a-dohanyosok-vervetelre-kotelezhetik-oket.1059697.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

"A különösen kockázatos ügyfelek kiszűrése, illetve az általuk fizetett biztosítási díjak megemelése a kockázatközösség védelme szempontjából fontos, leginkább azért, hogy a többi, kevésbé rizikós ügyfélnek elérhető áron tudjanak szolgáltatást nyújtani a biztosítók."

Csak mielőtt azt gondolnád, hogy a nyereségre törekvő maszek biztosító megold mindent a sok kövér, dohányos és alkesznél. Pont leszarják majd, hogy miért vagy kövér és depi. Csak max brutál felárral lesznek biztosítva az önpusztítók, ahogy az állami eü-ben is kellene.

Attilajukkaja 2017.09.22. 17:26:32

@desw:
Ma már nálunk is figyelembe veszik azt, hogy pl. egy cukorbeteg mennyire figyel oda a cukrára. Ha nem eléggé, nem kapja meg a maximális támogatást a gyógyszereire. Ez rendben is van. A kockázatos ügyfelek kiszűrése szerintem is egy jó ötlet, ha az indokolt.

"mielőtt azt gondolnád, hogy a nyereségre törekvő maszek biztosító megold mindent a sok kövér, dohányos és alkesznél. Pont leszarják majd, hogy miért vagy kövér és depi."
Ez nem is az ő dolguk. Miért is lenne az?
Éppen, hogy azt írtam, hogy a felvilágosító, megelőző munkában a kormánynak, az eü. tárcának kellene gyorsan és hatékonyan cselekednie, hogy csökkentse a káros addikciók és az élhízással kapcsolatos problémák kiküszöbölését. Ahogy ezt tették mondjuk Finnországban is.

Attilajukkaja 2017.09.22. 17:40:52

@desw:
"a káros addikciók és az élhízással kapcsolatos problémák kiküszöbölését"
Ennek semmi értelme. Azt akartam írni, hogy "csökkentse a káros addikciók és az élhízással kapcsolatos problémákat". Bocsi. :o)

desw 2017.09.23. 11:04:57

@Attilajukkaja:

" Éppen, hogy azt írtam, hogy a felvilágosító, megelőző munkában a kormánynak, az eü. tárcának kellene gyorsan és hatékonyan cselekednie, hogy csökkentse a káros addikciók és az élhízással kapcsolatos problémák kiküszöbölését."

Az értelmesebbje tudja, hogy nem éppen egészséges a bagó, a túlzott piálás és a kövérség sem, csak tojik rá. A butának meg hiába magyarázod, úgysem érti meg.

Motiválni kellene a polgárokat, erre pedig a hegyibeszéd helyett a pénz a legjobb módszer: önpusztítók 10-szer, 100-szor, ... több járulékot fizetnek, nem kapnak gyógyszerártámogatást, .... stb.

Attilajukkaja 2017.09.23. 19:28:22

@desw:
"Az értelmesebbje tudja, hogy nem éppen egészséges a bagó, a túlzott piálás és a kövérség sem, csak tojik rá. A butának meg hiába magyarázod, úgysem érti meg."
Ebben ÓRIÁSIT tévedsz! Sajnos sokan gondolkodnak ilyen felületesen, ezért lenne érdemes a szakemberekre bízni ezeket a dolgokat.

zuulululu 2017.09.26. 11:10:11

Errol van szo!
Van kb 3M nyugdijas, akik legnagyobb felhasznaloi az egeszsegugynek, de 0 Ft-ot fizetnek erte.
Ha lenne pl egy 10% eg.jarulek a nyugdijkifizeteseken, az mennyi is lenne envente? 200-300 milliard plusz? Na ebbol mar lehetne csokkenteni a varolistat.

Attilajukkaja 2017.09.26. 12:14:50

@zuulululu:
Mihelyst duplájára emeled a nyugdíjakat, máris lehet belőle elvenni a TB-be. Akkor majd az állam az egyik zsebéből a másikba rakhatja a pénzeket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.10.18. 10:13:06

@Singerkém: Azért az ellopott lé jól tudna jönni sok helyre. És nem csak a LöLö lop, hanem még ezren.

Singerkém 2017.10.18. 10:28:28

@ColT: Ebben egyetértünk. Sok pénznél jobb a több.
süti beállítások módosítása