Mérnök szemmel

Mi hülyeség és mi nem az , de ha mégis az akkor mit kezdjünk vele

A 21. század banki megoldása a zsebünkben

2019. november 15. 22:02 - NMEszeme

Vannak helyzetek, mikor az ember elképzeli, hogy kellene működnie valaminek, de dollár milliárdos cégek mégse tudják megvalósítani. Sőt rémségesen gagyi megoldásokkal jönnek. Az online és mobil bankolás esetében mindig ez volt az érzésem. Nem csoda, hogy PayPal le tudta aratni egy jó bő évtizede az online fizetés piacát, akkor amikor még dombornyomott kártya kellett a Motorola V3 szalagkábelem eBay-es megrendeléséhez. Azóta a valuta váltás árfolyamával és annak a legmélyebb menübe való elrejtésével trükköző PayPal már korántsem olyan szimpatikus cég. Jó 15 évvel a PayPal megismerése után ismét találkoztam egy szolgáltatással, ami ekkora ugrást jelentett. Ez pedig a Revolut. 

14dac7c6-f28f-4014-98d0-fa3cb56b6540.jpeg

A valós tapasztalataimat írom le, és ez nem egy szponzorált poszt, de hülye lennék nem kitenni egy linket, amin keresztül ha regisztrál az olvasó, akkor mind a ketten kapunk 2222 ft rögtön elkölthető egyenleget. Nincs beugratás, és is így kaptam az első meghívót és azóta küldtem is. Működik. 

Ez lenne a link a cikk végén leírom mit kell tenni: 

https://revolut.com/referral/istvnbogw!a13221

Először is mire jó a Revolut. Ez egy Prepaid kártya/számla. Tehát fel kell töltenünk fizetés előtt és túlköltés nem lehetséges. Feltölteni bármilyen kártyával fel lehet, úgy mint egy online kártyás fizetésnél. Utalni is lehet rá, de mivel egy UK számla van a rendszer mögött ennek lehetnek költségei. Én egyszerűen hitelkártyáról szoktam rá pénzt tenni. 

A rendszer lelke egy szinte hibátlan mobil App, ahol látjuk az egyenlegünk és más felhasználókkal rögtön tranzakciókat kezdhetünk, amik azonnal végre is hajtódnak. Kifelé is lehet utalni, de ez az angol számla miatt költséggel járhat. Az alkalmazásban rögtön kártyát is igényelhetünk. Virtuálisan vagy valódit, ami megjön postán. Ingyenes a valódi alap kártya is így nem értem, miért kérne valaki virtuálisat, de lehet. A kártya pár nap alatt postán megjön, ugyanúgy lehet vele fizetni, mint más kártyával. Online már azelőtt is, hogy megérkeznek.

Számomra az első nagy előny a kényelem:

  • A kártya működik az Apple Pay szolgáltatással, amit az én bankom egyelőre nem támogat és hír sincs róla mikor fog. Mostantól viszont töltök pénzt a revolut számlámra a normál hitelkártyámról, és a telefonommal érintve fizetek, az ujjlenyomatommal hitelesítve. Nem kell végre elővenni a tárcám, kiszórni a kártyákat, aprót stb. Apróságnak tűnik, de nagyon kényelmes és nagyon vártam erre a szolgáltatásra.
  • Az Appba belépve az összes vásárlás szépen kategóriába rendezve látszik, úgy ahogy egy netbank sem tudta még megoldani.
  • Ha közösen barátokkal vacsoráztok egy kattintással szét lehet dobni a számlát, vagy szállás költséget.
  • Az összes biztonsági beállítás, keretek, tranzakció típusonként az appban állítható. Termsézetesen a kártya tiltható és feloldható új PIN stb. iPhone-on mind ez ujjlenyomat tál jóváhagyva 

b1de6122-9418-4311-8ee8-d46a34d40753.jpeg

A második előny, hogy pénzt spórolok. Nem is keveset:

  • Gyakran járok külföldre és a Revolut a számlán lévő pénzt bankközi árfolyamon váltja át szinte bármilyen valutára. Tehát ha utazom mondjuk Angliába, tudom a szállás, étkezés költségeimet előre a keretem egy részét átváltom GBP-be, pár EUR-ót pedig az átszállásnál a kávézásra. Innentől a GBP a GBP-ből kerül levonásra az EUR az EUR-ból és semmi rejtett költség. Nem is kell előre váltani, mert az appban bármikor megtehetem.  Hétvégén van 1% plusz költsége illetve online kell lenni.
  • Ingyenes a pénz felvétel alapból 200 GBP keretig, de azért érdemes tájékozódni, mely ATMeknél. Néha szükség van pl vidéki Angliában taxira készpénzért, ilyenkor drága tudd lenni sima kártyával felvenni, és macera az egész tájékozódni árfolyamokról, díjakról.
  • Az eddig itt leírtak, a kártya, a számla, a váltás 5000 GBP-ig, pénzfelvétel 200 GBP-ig, rendszeren belül azonnali utalás, kártyás fizetés mind ingyenes.   

b409fe30-26b5-4b4b-8722-6bda7b515c3c.png

Érdemes kipróbálni. A link mégegyszer:

https://revolut.com/referral/istvnbogw!a13221

Itt nincs más teendő, mint

  1. regisztrálni 
  2. néhány iratot lefotózni
  3. lőni egy selfit
  4. feltölteni 3500ft-ot az egyenlegre
  5. rendelni egy kártyát 
  6. fizetni vele 
  7. jön a 2222ft bónusz pár nap alatt

 

Van még pár érdekesség, pl eldobható virtuális kártya a rizikós weboldalon fizetéshez, széf, kripto valuta és részvény vásárlás, prémium kártyák és biztosítások.

Akiket ez érdekel annak itt egy részletes fórum:

https://logout.hu/tema/revolut/friss.html

Facebookon várom a kommenteket, értelmes kérdésekre felvetésekre válaszolok is. A helyesírásom rossz, tudom. Ezt kár megírni, 27 éve hallgatom. Ha eltűnnek a hibák akkor feltörték a profilom. https://www.facebook.com/mernokiszem/ 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokiszem.blog.hu/api/trackback/id/tr1615308172
süti beállítások módosítása