Mérnök szemmel

Mi hülyeség és mi nem az , de ha mégis az akkor mit kezdjünk vele

Állatkerti lehúzás

2017. szeptember 19. 17:23 - NMEszeme

Már a Fővárosi Állatkert se a régi. Nem elég a bevétel, ezért kitalálja, miért lehet még pénzt kérni, ami eddig ingyen volt.

giraffe-animal-funny-facial-expression-39504.jpeg

Tisztelt Állatkert,

Levelem had kezdjem azzal, hogy nagyon szeretek Önökhöz járni. Még nincs gyermekem, de így is évente többször látogatom a Fővárosi állatkertet. A jegy nem olcsó, de 2800ft-os ár forintra meg egyezik a nagy vidéki állatkertek/vadasparkok, mint amilyen a veszprémi vagy a nyíregyházi árával. A hely a városligetben kicsit szűkös, de amennyire én ezt meg tudom ítélni, nem megy a bemutatott állatok rovására. Teljesen elégedett voltam az élménnyel, amit az állatkert jelent számomra. Legutóbbi látogatásom alkalmával azonban eléggé elvették a kedvem.

A zsiráfok kifutójához épített emelvény jó ötlet. Bár, ahogy emlékszem a zsiráfok korábban is kihajoltak a látogatókhoz, így könnyű volt etetni, simogatni vagy egy közös képet készíteni velük. Az azonban, hogy pénz szednek azért, hogy egy meg lehessen simogatni őket, elég lehangoló. Tényleg 500ft-ot kérnek érte, hogy valaki felmehessen a 3m-es fa tákolmányukra. Ekkora lehúzást nagyon régen láttam. Kifizettük a jegyet és kifizettem volna akkor is ha 500ft-tal többe került volna , senki nem mondta, illetve a honlapjuk sem említi, hogy a jegy a park nem minden látogatható területére érvényes.  

  • Mi lesz a következő, eltakarnak néhány népszerű állatot és peepshow módjára kell majd 100ft ost bedobálni, hogy pár percig nézni lehessen őket?
  • Esetleg fizető kapu az állatsimogatóra vagy a kis kenguru emu kifutóra?
  • Fel lehetne parcellázni az egész parkot, és szakaszos belépőt szedni, esetleg mérni a bent töltött időt is.
  • A megépített emelvény abszolút semmilyen plusz szolgáltatást nem nyújt. A zsiráfok korábban is barátságosak voltak és kihajoltak a látogatókhoz, ellentétben a pénz szedés kitalálójával, akinek inkább egy banki munkát tudnék ajánlani.

Inkább nem adok több ötletet, mert ebből kiindulva lesz aki megvalósítja. Remélem az ebből származó óriási bevétel kárpótolja Önöket azért, hogy valaki emiatt rossz szájízzel távozik.

Ha esetleg válaszolnak, kiteszem a frissítést.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokiszem.blog.hu/api/trackback/id/tr9812875852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commentes nikk 2017.09.20. 08:46:55

Egyet hadd kérdezzek. Kötelező felmenni a zsiráfsimogató állványra? Szerintem innen magad is kitalálod a folytatást.

NMEszeme · mernokiszem.blog.hu 2017.09.20. 16:30:03

@commentes nikk: Kötelező olyan helyre járnom, ahol a folyamatos áremelés mellett, eddig ingyenes atrakciókat tesznek fizetőssé, anélkül, hogy ezt jegy vásárlásnál bárki jelezné?

commentes nikk 2017.09.21. 13:09:45

@NMEszeme: nem, nem kötelező. Ne menj. Maradj otthon, nézd a Natgeo-t, és akkor nem kell rinyaposztot írnod.

Sluck Ödön 2017.09.21. 14:51:56

@commentes nikk: Nem kötelező. Csak ezt hívják népnyelven cigánykodásnak. Egyébként állami támogatást is kapnak avagy akkor is fizeted a jegyet ha nem mész el (a támogatással egyetértek egyébként). Úgyhogy menjenek a pistába.
Én örülök, ha valaki szóvá teszi a vélt vagy valós anomáliákat amiről aztán lehet véleményt nyilvánítani.
süti beállítások módosítása