Mérnök szemmel

Mi hülyeség és mi nem az , de ha mégis az akkor mit kezdjünk vele

A posta innovációja megoldotta a karácsonyi csomag késések problémáját

2017. november 10. 19:15 - NMEszeme

Több, mint egy éve nevetek a HírCsárda kivonul a MÁV cikkén. Aki nem akarja most végig olvasni, annak  a legfontosabb üzenet: " Az ország olyan speciálisan rövid távolságokkal rendelkezik, amelyeket aránytalanul sok idő alatt lehet csak megtenni a jelentősebb természeti akadályok hiánya miatt. Arról már nem is beszélve, hogy évtizedek alatt sem sikerült az utazási szokásaikat menetrendünkhöz igazítani – panaszkodott egy felső vezető."

A Posta most valósággá teszi a szatírát. Fennakadás volt tavaly a sok karácsonyi csomag miatt? Mit tegyünk? Esetleg a nyugdíjas szavazat vásárlást és a nemzeti konzultációs agymosást ne erre az időszakra összpontosítsuk? Dehogy, nehogy már a fizető ügyfelek élvezzenek elsőbbséget a kormány propagandával szemben. Inkább korlátozzuk a feladható csomagok számát. Az index cikkét olvasva azt hittem április elseje van, de nem. Ezt teljesen komolyan gondolják. Ezen a vonalon elindulva lenne pár javaslatom más állami kötődésű szolgáltatónak is.

posta.JPG

Távhő: Az emberek érthetetlen módon a távhő szolgáltatás túlnyomó részét a téli hidegben veszik igénybe. Így a távhő szolgáltatóknak nagyobb kapacitásra van szüksége télen, nyáron ugyanez a kapacitás kihasználatlanul hever. Ráadásul a szállítási veszteség is sokkal nagyobb a téli hidegben. Ezért kötelezni kellene az embereket, hogy főleg nyáron, de legalábbis az év folyamán egyenletesen elosztva vásárolják meg a szükséges hőmennyiséget.

MÁV, Volán és városi tömeg közlekedési cégek: Itt puskáznom kell a HírCsárda posztjából: "A jegyvásárlók terhére rótta azt is, hogy nem napon belül egyenletesen elosztva utaznak, nyáron már 35 fok felett is követelik a légkondicionálást, az olyan vonatok helyett, ahol naponta alig 10-15 ember utazik, a Balatonra közlekedő szerelvényeken zsúfolódnak össze." Ez történik a városokban is, mindenki reggel 7 és 9 között illetve délután 4 és 6 között zsúfolódik fel a buszokra metrókra. Ezzel megoldhatatlan terhet róva a vállalatokra. Ahelyett, hogy szépen eloszlanának a nap folyamán.

Közút kezelő: A cég vezetői minden évben egy kongói újszülött csodálkozásával figyelik az első hópelyheket. A meggondolatlan közlekedni vágyók, dühöngésükkel törik meg ezt a gyermeki csodálkozást, azzal az irreális elvárással, hogy takarítsák el a havat. Miért tennék? Minden tavasszal elolvad. Kidobott pénz minden hó eltakarítás. A döntéshozók törekszenek az optimális megoldásra, ezért elég lenne csak az utak egyik oldalát eltakarítani. Egy kis gráf elmélettel, így is el lehet jutni bárhova, legfeljebb kicsit hosszabb az út. Ennek az elégedetlen csürhének semmi se jó.  

KLIK: Minden évbe elindítani az összes osztályt? Ez mekkora erőforrás fecsérlés már? Miért nem várják be egymást a gyerekek és mondjuk 5 évente indulna az oktatás, sokkal követhetőbb lenne. Egy egy osztály tanterve talán elkészülne évente az iskola kezdésre. Talán tankönyv is lenne időben, ha nem kellene annyi félét nyomtatni. 

Kórházak: Orvos hiány, túlterheltség mindenhol. A felelőtlen semmire kellője meg éjjel lesz rosszul vagy ép szenved balesetet. Persze, hogy túlórázni kell az orvosoknak és fáradtak, ha valami örült képes este 8 után agyvérzést kapni és elvárja, hogy el is lássák. Ha nem kellene ez a felesleges ügyelet akkor nappal lenne elég orvos, haladna minden. 

Első posztom is épp postás volt, aki nem olvasta kattintson ide

Nagyon félve írom le ezeket a szatirikus sorokat, mert a posta példáján látszik, hogy valaki lesz aki megcsinálja.

Facebookon várom a további jó ötleteket  és kommenteket. A helyesírásom rossz, tudom. Ezt kár megírni, 27 éve hallgatom. Ha eltűnnek a hibák akkor feltörték a profilom. https://www.facebook.com/mernokiszem/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mernokiszem.blog.hu/api/trackback/id/tr6913230895
süti beállítások módosítása